Приклучок за монтирање панел за PowerCon конектор

PowerCON Connector е електричен конектор произведен од Neutrik за поврзување на електричната мрежа со опрема во мал простор. Изгледа и работи слично како и во SpeakOn конекторот, при што конекторот за линија е вметнат во приклучокот на шасијата и е извртен за да се воспостави контакт и заклучување. И конектори за линија и шасија се целосно изолирани дури и кога се исклучени. Главните предности на PowerCON конекторот се високиот струен капацитет на мал простор и заклучување.

Lianzhan PowerCon Connector е конектор за опрема со 3 пол што може да се заклучи со контакти за линиски, неутрални и прегревачки безбедносни основи. Тој е оценет на 20A 250V AC. Боја кодирана за лесна идентификација, PowerCon нуди верзии за вклучување (сина) и исклучување (сива) со различно копче за да се избегне можноста за интермитација.

PowerCon конектори на Лианжан имаат два вида. Типот А е сино и се користи за извори на енергија (струјата излегува од сино-завршениот кабел, во приклучок за шасија). Типот Б е сив и се користи за одвод на струја (струјата тече од приклучокот на шасијата во кабел со сиво завршена струја). Спојниците се достапни со еден приклучок за шасија од секој тип, монтиран на краевите на пластична цевка за продолжување на каблите.

Која е разликата помеѓу PowerCon конекторот и SpeakOn конекторот? Прво, SpeakOn конектори имаат 2 или 4 пина, а PowerCon конекторот има само 3 пина. Второ, PowerCON конектори имаат одобренија на агенцијата за главна употреба, но Speakon Connector нема. Трето, PowerCon Connector е панел под прав агол, но SpeakOn Connector е панел со права линија.

За апликацијата PowerCon Connector, Lianzhan PowerCon конектори што се користат во аудио видео опрема, засилувач, звучник, PowerAmp, Power Mixer и Stage Sound Lighting итн. Исто така, може да се користи како напојување за индустриски апликации со предност на системот за заклучување во споредба со стандардниот главни конектори што не се заклучуваат.

Pls findубезно најдете прикачени PowerCon конектор и SpeakOn конектор како подолу:

HPA-04BL

Powerенски конектор PowerCon

HPA-05GY

Конектор за звучници PowerCon

HPB-05GY

Машки конектор PowerCon

HP-07

Аудио SpeakOn конектор

HP-15G

SpeakOn neенски конектор

HP-15M3

Засилувач SpeakOn конектор


Време на објавување: јули-01-2021